New York striploin

Το New York Striploin είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κομμάτια κρέατος που σερβίρονται σε εστιατόρια και αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τους λάτρεις του κρέατος. Το κομμάτι κρέατος αυτό προέρχεται από τον μυ της λεπτής μέσης του βοείου κρέατος και είναι γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα και γεύση.

Το New York Striploin είναι επίσης γνωστό ως Kansas City Strip, Club Steak, Hotel Cut Steak και Ambassador Steak. Το κομμάτι κρέατος αυτό έχει μια χαρακτηριστική σχήματος χωνευτής σωλήνα και είναι αρκετά πιο λεπτό σε σχέση με άλλα κομμάτια, όπως το Ribeye ή το Porterhouse. Έχει επίσης μια ζουμερή υφή και ισχυρή, αρωματική γεύση.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του New York Striploin είναι η μικρή ποσότητα λίπους που περιέχει σε σχέση με άλλα κομμάτια κρέατος. Αυτό καθιστά το κρέας πιο ελαφρύ και πιο εύκολο στην πέψη.

Το New York Striploin έχει μια χαρακτηριστική λωρίδα λίπους στο κέντρο του κομματιού, που το καθιστά ακόμη πιο νόστιμο και συνήθως είναι κομμένο σε φέτες πάχους 1,5-2,5 εκατοστών. Μπορεί να ψηθεί σε σχάρα, στο φούρνο ή στο τηγάνι και συνήθως σερβίρεται με πατάτες, λαχανικά ή σαλάτα.

Αυτό το κομμάτι κρέατος είναι δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες και ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη, από όπου προέρχεται και το όνομά του. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια κρέατος στα εστιατόρια και τις αλυσίδες κρεοπωλείων σε όλη τη χώρα.