Ψητό μαριναρισμένο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με κρέμα καλαμποκιού, καλαμπόκι σωτέ με bacon & miso & ψητό baby μπρόκολο

Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής αναφέρονται σε κοτόπουλα που ζουν εκτός κλουβιών και έχουν πρόσβαση σε ανοιχτούς χώρους για να τρέχουν, να παίζουν και να βρίσκουν τροφή στο έδαφος.

Αυτά τα κοτόπουλα τρέφονται κυρίως με φυσικά τρόφιμα όπως εντόματα, σπόρους, φρούτα και λαχανικά, και μπορεί να λαμβάνουν συμπληρωματική διατροφή σε μικρές ποσότητες, όπως αυγά ή κόκκινο κρέας.

Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής θεωρούνται πιο υγιεινά από τα κοτόπουλα εκτροφής σε κλουβιά, καθώς η κίνηση και η ποικιλία στη διατροφή τους συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της σάρκας και των αυγών τους. Επιπλέον, οι περιβαλλοντικές συνθήκες είναι πιο φυσικές για τα κοτόπουλα και μειώνουν τον κίνδυνο μεταφοράς ασθενειών και μολυσμάτων από τα ζώα στον άνθρωπο.

Ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των κοτόπουλων από την επίθεση από αρπακτικά, την υπερθέρμανση και τις κακές καιρικές συνθήκεs

Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής έχουν μια διαφορετική διατροφική αξία σε σχέση με τα κοτόπουλα που εκτρέφονται σε βιομηχανικές μονάδες. Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής έχουν περισσότερο χρόνο να αναζητήσουν τροφή στο έδαφος και να κινηθούν ελεύθερα, ενώ συνήθως τρώνε φυσικά τρόφιμα όπως εντόματα, σπόρους, ρίζες, και πρόβατα.

Οι κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής έχουν περισσότερο μυϊκό ιστό, λιγότερο λίπος και λιγότερη υδατάνθρακες σε σχέση με τα κοτόπουλα τροφοθετούμενα με εμπορικά σιτηρά. Το κρέας των κοτόπουλων ελεύθερης βοσκής έχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων, και χαμηλότερα επίπεδα τρανς λιπαρών οξέων. Επίσης, τα αυγά από κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής περιέχουν υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών και μετάλλων, σε σύγκριση με τα αυγά από κοτόπουλα που εκτρέφονται σε βιομηχανικές μονάδες.

Εμείς εδώ στο El Toro steakhouse το συνδυάζουμε με μια κρέμα καλαμποκιού αρωματισμένη με βασιλικό ..ένα σωτέ καλαμπόκι με bacon & miso για την umami γεύση του και με ψητό baby broccoli..ένας συνδυασμός που θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη για το κοτόπουλο